Följ Komatsu Forest

Komatsu skotare tar ledningen

Nyhet   •   Jan 21, 2015 15:04 CET

Under 2014 sålde Komatsu Forest flest skotare och blev därmed nummer ett på skotarmarknaden i Sverige. Historiskt har John Deere haft den positionen, men under 2014 gick Komatsu om.   


På skotarkartan.se (Elmias webbplats som visar offentlig statistik från Transportstyrelsen) kan man se fördelningen av marknadsandelarna mellan de olika tillverkarna. Komatsu skotare är i topp och står för en tredjedel av den svenska skotarmarknaden 2014.

Under 2012-2013 genomförde Komatsu Forest sin hittills största skotarlansering med 5 nya modeller. Skotarprogrammet är ett resultat av hur företaget arbetar med produktutveckling. Det är långsiktiga, målmedvetna utvecklingsprojekt där kundernas åsikter väger tungt. Förarkomfort är ett av Komatsu Forests viktiga fokus. För skotarna resulterade det bland annat i hyttdämpningen Komatsu Comfort Ride. Ett annat viktigt fokus var att utveckla motorerna, vilket gav bränsleeffektiva motorer som tidigt klarat hårt ställda miljökrav.

”Det vi nu ser är resultatet av det långsiktiga arbetet som har gjorts med det nya skotarprogrammet där fokus har varit på kvalitet, produktivitet och förarkomfort. Skotarna är en stor succé i Sverige och över 90% av skotarna har varit utrustade med hyttdämpning ”, säger Peter Hasselryd, Komatsu Forests försäljningschef i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.