Följ Komatsu Forest

En helt ny generation kranvåg

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2014 15:39 CEST

Komatsu Forest introducerar en helt ny våg monterad i kranspetsen på skotaren, ProTec Scale. Den nya kranvågen väger med modern trådtöjningsteknik och trådlös dataöverföring, samt har en mycket lång batteritid. ProTec Scale kombinerar också vågfunktion i kranspetsen med ProTec-konceptets skyddade slangdragning.

För att säkra tillförlitligheten har ProTec Scale en ny våglänk där mätutrustningen är integrerad i tapparna som fäster länken i krannosen. Det gör det möjligt att integrera den nya kranvågen i det patenterade ProTec-konceptet som skyddar slangdragningen från krannos till rotator.

Kranvågen väger varje knippe virke eller skogsbränsle som lastas, och maskinens styrsystem registrerar skotarens produktion. Den gör det möjligt att med bara några få procents felmarginal, rapportera exempelvis hur mycket rundvirke som ligger i respektive välta eller hur mycket skogsbränsle som avverkats på ett objekt.

Nya ProTec Scale är helt integrerad med styrsystemet MaxiXplorer och registrering av vikt sker helt automatiskt. Det gör det också möjligt för föraren att välja önskad produkt, exempelvis timmer eller massaved, direkt på paletterna och enkelt väga varje produkt för sig. Vikt och volym visas direkt på skärmen, och data från vägningen blir automatiskt en integrerad del i produktions- och driftsuppföljningen. Denna information går även att följa på distans genom MaxiFleet, världen första realtidsbaserade Fleet management-system för skogsmaskiner.

I ProTec Scale ingår även en helt ny integrerad lägesgivare som sitter väl skyddad i kranens vridmotor. Den noggranna positionsangivelsen för krannosen gör att systemet automatiskt registrerar vikten över stöttorna, där avvikelsen är som minst. Den säkerställer också att ingen viktregistrering sker utanför lasset. En annan smart funktion är att ProTec Scale filtrerar bort avvikelser till följd av körbeteende.

Inledningsvis kommer Protec Scale att säljas som tillval till Komatsu 835 och Komatsu 845.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.