Följ Komatsu Forest

Komatsu Forest lanserar nytt flexibelt lastutrymme

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2014 12:01 CET

Möjligheten att kunna anpassa skotarnas lastutrymme efter virkets egenskaper har blivit allt viktigare för produktiviteten. Samtidigt har fokus på driftsäkerhet och driftkostnader ökat vilket gör det än viktigare att undvika lastvikter över maximal lastkapacitet.

Med flexibel lastarea kan man alltid optimera så att den maximala lastkapaciteten erhålls, oavsett om virket är lätt eller tungt. Därför har Komatsu Forest lanserat en rad nyheter som gör skotarnas lastutrymmen mer flexibla och mer effektiva.

LoadFlex är ett exempel som ger möjligheten att bredda lastutrymmet och optimera lastkapaciteten. LoadFlex inkluderar även möjligheten till vägning av lasten vilket ökar tryggheten ytterligare.

Ett annat exempel är den nya lösningen FlexBunk, som gör lastutrymmet flexibelt både i bredd och höjd. Med FlexBunk kan man mekaniskt bredda lastutrymmet och hydrauliskt höja och sänka stöttorna. Det gör det möjligt att alltid utnyttja maximal lastkapacitet oberoende av faktorer som virkeslängd, träets densitet samt vikets fyllnadsgrad. Samtidigt blir lyfthöjden för kranen mycket lägre, vilket gynnar produktiviteten i trånga gallringar

Ytterligare ett exempel är den nya flexibla grinden, FlexGate, som bygger på en patenterad design. FlexGate flexar undan vid kontakt med kranen vilket skyddar både grind och kran. Grinden har därför kunnat konstrueras så att resultatet blir mycket bättre sikt från hytten till lastutrymmet.

De olika lösningarna, antingen FlexBunk eller LoadFlex, finns som optioner till de flesta av Komatsus nya skotarmodeller.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.