Följ Komatsu Forest

Ny kompromisslös skotare

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2014 11:05 CEST

Komatsu Forest lanserar en helt ny skotare, Komatsu 835, som är skonsam, smidig och samtidigt produktiv och driftsäker. Det gör den till en riktig expert på gallring.

Komatsu 835 är produktiv med högt vridmoment och stor dragkraft i förhållande till sin totalvikt. Tillsammans med en stark motor, hög lastkapacitet, kranens svängmoment och räckvidd är Komatsu 835 effektiv vid vilket gallringsuppdrag som helst.

Nya Komatsu 835 är en riktigt miljövänlig skotare som är både skonsam och har låga utsläpp. Gallringsskotaren Komatsu 835 är skonsam mot både det kvarvarande beståndet och mot marken. Låg vikt, smala yttermått och en hög markfrigång är viktiga faktorer som minimerar träd- och markskador. En annan faktor är det nya viktoptimerade ramsystemet som ger extra bra hindertagningsförmåga, och med breda band bak blir marktrycket lågt.Samtidigt är Komatsu 835 en föregångare i klassen när det gäller motorteknik. Den nya 4-cylindriga motorns insprutnings- och avgasreningsteknik uppfyller som första skotare i klassen kraven för EU Stage 4 och EPA Tier 4 Final. Det ger världsledande utsläppsreducering med bibehållen hög effekt och god bränsleekonomi.

Den rymliga hytten på Komatsu 835 ger föraren en högpresterande arbetsmiljö. Sikten är bra såväl uppåt som nedåt, inte minst tack vare den korta nosen. Med hyttfjädringen Comfort Ride som tillval, reduceras effektivt slag och stötar och hyttkomforten blir produktiv och långsiktigt hållbar för kroppen.

Lastkapaciteten på Komatsu 835 är 11 ton och lastutrymmet präglas av stor flexibilitet. Ett exempel är den flexibla grinden, FlexGate, som kan fjädra både uppåt och neråt om kranen råkar stöta i grinden. En patenterad lösning som är mycket uppskattad. Förutom att sikten blir bättre ger FlexGate även bättre skydd. På det gallringsoptimerade lastutrymmet finns även möjlighet att välja FlexBunk med hydrauliskt höj- och sänkbara stöttor. Andra tillgängliga tillval är exempelvis boggilyft, planblad, huvskydd, tiltpelare för kranen och Fleet management-systemet MaxiFleet.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.