Följ Komatsu Forest

Ny kranstyrning ger träffsäkra fördelar

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2017 08:30 CEST

Komatsu Forest introducerar nu optionen SmartFlow. Det är en helt ny teknik för kranstyrning som ger bättre precision och kontroll vid krankörning, förbättrad bränsleekonomi och ökad produktivitet. Optionen är tillgänglig på svenska marknaden för skotarna Komatsu 855 och Komatsu 875.

En skotarförare vill att kranen ska kännas som en förlängning av den egna armen där man får ett bra flyt i körningen i kombination med en hög kranhastighet. Med optionen SmartFlow har Komatsu Forest tagit ett stort kliv i den riktningen. SmartFlow är en helt ny teknik för kranstyrning med en oöverträffad intelligens. Den nya kranventilens förmåga att övervaka att rätt tryck och flöde levereras till kranen vid varje tillfälle gör att känslan i krankörningen är imponerande. Med bra körkänsla kommer vinster som mindre trötthet under arbetsdagen, bättre produktivitet och därmed bättre lönsamhet.

En av funktionerna i SmartFlow är Active Crane Damping. Funktionen dämpar ut trycksvängningarna som kan uppstå i hydrauliken när föraren accelererar eller stannar kranrörelsen, detta gör att arbetsmiljön i hytten upplevs behagligare. Precisionen på lång räckvidd blir också bättre, vilket är bra när föraren exempelvis ska plocka virket. Med krandämpningfunktionen är det helt enkelt möjligt att dra upp hastigheten på skotningen med bibehållen kontroll, något som ökar produktiviteten.

SmartFlow-tekniken ger också mindre tryckförluster i ventilen vilket direkt ger förbättringar i bränsleekonomin. Komatsu Forest har uppmätt så stora bränslebesparingar som 4% under en normal skotningscykel med både lastning/avlastning och terrängtransport.

Optionen är tillgänglig på svenska marknaden för skotarna Komatsu 855 och Komatsu 875.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.