Följ Komatsu Forest

Ny VD för Komatsu Forest

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2014 11:51 CEST

Ny koncernchef för Komatsu Forest AB med placering i Umeå är Mitsuru Ueno.

Han kommer närmast från en befattning som utvecklingschef för Komatsu America. Mitsuru Ueno är 56 år och har lång erfarenhet från Komatsu motorfabrik i Oyama i Japan innan han flyttade till Komatsu America i Chicago där han varit Executive Vice President och Chief Technical Officer.

Inom Japansk industri är det brukligt att byta vd med relativt regelbundna intervaller och att rekrytera ny vd inom koncernen. Ofta sker dessa vd-byten i samband med ett nytt verksamhetsår. Komatsu Forests verksamhetsår startar 1 april.

Nuvarande vd Toshio Miyake lämnar Komatsu Forest, Umeå och Sverige efter 7 år. Han återvänder nu till Tokyo där han tillträder en ny befattning vid Komatsu Ltd huvudkontor. Befattningen innebär att han kommer att ha fortsatt fokus på det mekaniserade skogsbruket och ansvara för all utveckling av produkter för skogsbruket utifrån ett globalt perspektiv.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.