Följ Komatsu Forest

Nytt hydraulsystem ökar produktiviteten och sänker bränsleförbrukningen

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2015 09:00 CET

Komatsu Forest har lanserat ett nytt unikt hydraulpumpsystem, 3PS, som effektivt bidrar till ökad produktivitet och lägre bränsleförbrukning. Det nya trepumpsystemet är det första hydraulsystemet som skapar möjligheter för skogsmaskinföraren att utföra fler arbetsmoment samtidigt, och därmed öka produktionen. Man får helt enkelt möjlighet avverka mer på kortare tid.

Eftersom det nya hydraulsystemet har tre hydraulpumpar som delas upp i ett flertal hydraulkretsar är föraren alltid garanterad hög tillgänglighet på hydraulisk kraft. Det betyder att föraren kan köra fler hydraulfunktioner samtidigt utan att maskinen begränsas av tillgängligt hydraultryck och hydraulflöde.

Samtidigt ger energieffektiviteten i det nya trepumpsystemet en bränslebesparing för maskinägaren eftersom bränsleförbrukning räknat per upparbetad kubikmeter är väsentligt lägre jämfört med skördare utan trepumpsystemet.

Det nya hydraulpumpsystemet 3PS bygger på tre hydraulpumpar där transmissionspumpen är separerad från de övriga två pumparna som enbart jobbar med maskinens arbetshydraulik. Arbetshydraulikkretsen är uppdelad i två kretsar som jobbar med en låg- respektive högtryckskrets. I de fall upparbetningen kräver mycket olja, hydraulisk effekt, sammankopplas de båda kretsarna för maximal prestanda och effekt. I övrigt används lågtryckskretsen till den/de hydraulförbrukare som har ett lägre tryckbehov, vilket innebär att 3PS inte producerar hydrauleffekt i onödan. Effektuttaget ur hydrauliken samordnas med dieselmotorns kraft och systemet effektregleras av styrsystemet MaxiXplorer.

3PS är standard på de nya skördarna Komatsu 901, Komatsu 911, Komatsu 931 och Komatsu 951.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.