Följ Komatsu Forest

ProAct 2.0 – för ett tryggare och lönsammare skogsmaskinsägande

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2015 14:30 CEST

Produktivitet, hög teknisk utnyttjandegrad och låga driftskostnader. Det är vad alla skogsmaskinsägare strävar efter. Med proaktiva inspektioner och underhållsinsatser finns chansen att nå dit. Komatsu Forests koncept ProAct 2.0 är ett nytt sätt att tänka och agera förebyggande för att göra skogsmaskinägandet enklare, tryggare och mer lönsamt.

Grundidén med ProAct 2.0 är att byta delarna innan de går sönder, att utföra underhåll innan maskinen drabbas av driftstopp, samt att ständigt förbättra och optimera underhållet efter kundens unika situation – allt enligt ett schema anpassat efter verksamheten.

För att göra detta på bästa och mest kostnadseffektiva sätt innehåller konceptet flera dimensioner som var för sig adderar värde till helhetsupplevelsen. ProAct 2.0 består av fyra viktiga delar. Den första delen är planerade visuella inspektioner som tar pulsen på maskinen inför de ordinarie underhållstillfällena. Genom inspektion kan behoven av underhåll och reparation förutses och därmed kan oplanerade stillestånd undvikas och maskinanvändandet maximeras.

Den andra delen är schemalagt planerat underhåll, vilket innebär att stillestånden kan planeras efter entreprenörens jobbschema för att eliminera ovälkomna stopp i produktionen. Här finns även ett fältlager som specialanpassas efter varje entreprenörs behov som en viktig komponent i det dagliga förebyggande underhållet.

Tredje delen handlar om skräddarsydd vidareutbildning som är anpassad efter varje entreprenörs unika behov och förutsättningar. Fokus ligger på metodikträning och maskininställningar baserade på de fakta som genereras av MaxiFleet. Ett stöd i utbildningsarbetet är Komatsu Forests nya simulatorer.

Den fjärde delen med återkommande uppföljning gör denna helhetslösning komplett. ProAct 2.0 är inte en punktinsats utan ett sätt att få systematik i det förebyggande service- och underhållsarbetet där ständiga förbättringar kontinuerligt tillförs baserat på fakta. Uppföljningen skapar även förutsättningar för att få kontroll över en maskins totala kostnad under sin livscykel.

På Skogsnolia den 11-13 juni kommer vi att demonstrera och berätta mer om ProAct 2.0 och de olika delarna i konceptet.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.