Följ Komatsu Forest

Simulatorer – en genväg till kunskap och ökad produktivitet

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2017 08:30 CEST

Komatsus simulatorer erbjuder den perfekta genvägen till ny kunskap och förbättrade färdigheter. I januari lanserades två nya simulatormodeller, den fullskaliga simulatorn KF 500 och laptopmodellen KF 50. De nya modellerna innehåller en rad nyheter som ytterligare förbättrar funktion och prestanda.

Båda simulatormodellerna har en helt ny programvara och innehåller de senaste maskinmodellerna för skördare och skotare. Det finns också flera olika maskinoptioner att välja mellan i simulatorerna, så som standardkran eller combikran, aggregat av S-typ och C-typ samt med eller utan flerträdshantering. En spännande nyhet är också VR-optionen, där man kan ta körupplevelsen till en ny nivå genom VR-teknik.

I simulatorn finns det en Forest Editor där det är möjligt att generera landskap och skogsbestånd. På detta sätt kan användaren öva i en skog som precis matchar den vanliga arbetsmiljön i form av trädslag, terräng och skogstäthet.

Alla simulatorer har även en multiplayer-funktion som gör att två simulatorer kan köras i samma vy, vilket gör det möjligt för skördare och skotare att samarbeta. Multiplayer-läget innehåller statistik som visar teamets resultat – ett inspirerande verktyg för att ytterligare förbättra prestationen. Det finns även möjlighet att välja till en lärarstation som gör det möjligt för en utbildare eller erfaren simulatorförare att få en bättre och mer dynamisk översikt och interaktion med de andra förarna.

Komatsus simulatorer erbjuder en realistisk upplevelse av att köra en Komatsu-maskin men till en betydligt lägre kostnad och risk än att köra en riktig maskin. Simulatorerna kan användas både för att utbilda nya skogsmaskinsförare och för att hjälpa erfarna förare att utveckla sin körteknik ytterligare och på så sätt öka sin produktivitet.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.