Följ Komatsu Forest

Smarta funktioner i MaxiFleet skapar nya möjligheter för skogsmaskinsägare

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2017 08:30 CEST

MaxiFleet är ett webbaserat Fleet Management-system för skogsmaskiner som gör det möjligt att visualisera information från maskinens styrsystem. En stor nyhet i MaxiFleet är den uppgraderade objekthanteringen där det nu finns möjlighet att sköta och automatisera administrativt arbete från kontoret, mobilen eller hemifrån. Andra funktioner som underlättar för skogsmaskinsägaren och ökar lönsamheten är fjärrsupporten och den uppgraderade maskinanalysen.

Styr- och informationssystemet MaxiXplorer är nyckeln till alla fördelar med MaxiFleet. I MaxiXplorer finns en mängd data om produktion, driftuppföljning, maskinstatus med mera. Dessa data samlas automatiskt in och visualiseras i MaxiFleet, vilket möjliggör en effektiv och lönsam uppföljning. Då systemet är webbaserat har skogsmaskinsägaren tillgång till all information om sina maskiner oavsett tidpunkt och plats. För de tillfällen då föraren saknar mobiltäckning finns den nya funktionen Offline Sync där all information lagras i en app och automatiskt synkroniseras till MaxiFleet när föraren är tillbaka i ett område med täckning.

En stor nyhet i MaxiFleet är den uppgraderade objekthanteringen, där det nu är möjligt att sköta och automatisera en stor del av det administrativa arbetet från kontoret, mobilen eller hemifrån. Det är möjligt att förbereda objektet så att allt är klart när föraren kommer till maskinen – något som sparar arbetstid och därmed ökar lönsamheten. I objektsöversikten är det sedan möjligt att följa arbetets gång för alla objekt. Där visas i olika kart-lager information om objektet: andel skördad och skotad volym, medelstam och karta med avläggsplatser.

Dessutom finns det möjlighet att snabbt skapa rapporter för ett visst objekt. Genom att exempelvis jämföra mot den estimerade volymen som angavs när objektet skapades blir det enkelt att få en snabb översikt över hur mycket arbete som kvarstår på objektet och arbetet kan effektiviseras ytterligare. Med objekthanteringen blir det sedan enkelt att följa upp ett objekt både när det gäller produktion och karta.

En annan smart funktion som underlättar för skogsmaskinsägaren är fjärrsupport, där experter hos Komatsu Forest kopplar upp sig mot kundens maskin och felsöker genom att fjärrstyra maskinen. Fjärrsupporten sparar både tid och pengar genom att kostsamma resor kan undvikas och samtidigt finns experterna på Komatsu Forest alltid nära till hands. Tekniker kan på distans genomföra utbildning, utföra felsökningar, göra nya maskininställningar, uppdatera programvara med mera. Resultatet blir lättillgänglig och snabb support samtidigt som stillestånden minimeras.

En annan viktig faktor för att öka lönsamheten är att göra uppföljningar, där den uppgraderade funktionen maskinanalys är ett bra redskap. Funktionen möjliggör för kunden att på ett effektivt sätt få en överblick över sina maskiner och deras status, teknisk nyttjandegrad och viktiga nyckeltal. Exempel på de uppföljningar som går att göra är: produktion, drift, motor, batteri, våg och aggregat. Det går att filtrera informationen utifrån bland annat förare, objekt och tidsintervall. Oljeanalyser adderas automatiskt och visualiseras i MaxiFleet och viktiga händelser som utförd service eller aggregatbyte visas i systemet.

MaxiFleet är tillgängligt i tre servicenivåer: Base, Advanced och Advanced Plus. Utifrån kundens behov är det möjligt att välja den nivå som passar bäst. Vissa av funktionerna som nämnts ovan kräver Advanced eller Advanced Plus.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare. Komatsu Forest har cirka 1 400 anställda och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.